tirsdag 28. juli 2009

Det blomstrer i stuen




Blomstene fra barnedåpen pryder nå min stue. Her er noen bilder fra den dagen dekorasjonene var ferske.

søndag 26. juli 2009

Smårutet og blått










I dag har familien sommerfugl holdt barnedåp for minilabben, og jeg tenkte jeg skulle vise bordet, som forøvrig delvis er inspirert av ting jeg har sett på andre blogger. Stilen er gammelromantisk, og jeg synest det ble riktig lekkert til slutt. Lysestaker, skåler og vaser er fra Ikea, sommerfugler og telysestaker fra Kræmmerhuset, og duker fra Holmestova på Frekhaug. Var så heldig å snuble over mange sommerfugler på min veg (jeg som elsker sommerfugler), så det ble et tema som gikk i gjen på duker, bordkort, dekorasjoner og lysestaker i ulike varianter. Med gode råd fra Marte fra www.mittogmeg.blogspot.com kom blomstene også på plass. I svigermors hage hentetjeg roser, lavendel (en soleklar favoritt hos meg, sammen med "forglem meg ei") og grønt til dekorasjoner på gavebordet. En strålende dag, dåpsbilder kommer snart:)

mandag 20. juli 2009

Dåp



Til helgen holder familien Sommerfugl barnedåp, så denne uken blir det litt blogging om den kommende begiivenheten. Er så heldig å ha to svigermødre som begge er flink medsymaskin og strikkepinner. Her er fra dåpen til veslelabben for fire år siden. Er veldig glad i den enkle dåpskjolen i bommull, som svigermor har sydd, og som herr Sommerfugl også bar i sin dåp. Den skal minilabben selvsagt ha på seg til helgen.. Strikkejakken og luen er det min andre svigermor som har strikket. Heldige meg:)

lørdag 18. juli 2009

Gamledager





Er ikke så glad i bilder som er helt sort-hvit, men synes effekten blir bedre når en fremdeles kan ane litt farge. Det minner meg om bildene fra "gamledager" der klær, røde kinn og blå øyne visstnok ble malt på fotografiet.

fredag 17. juli 2009

Blå....






Dagens farge er blå. legger derfor ved disse bildene av smålabben ved mormors kafébord.

torsdag 16. juli 2009

Hos Mormor og Gagga







I går var veslelabben og minilabben på besøk hos mormor og gagga (morfar), og minilabben koste seg i en kurv, mens storebror løp barfot rundt i det våte gresset i hagen. Fru sommerfugl hadde selvsagt med seg kamera og foreviget det hele:)

Sommertid






Er så heldig å ha en kjempefin badeplass like i nærheten, og her blir det tilbragt mange hærlige dager på denne tida. Ungene trosser 19-20 fattige grader (for kaldt for mor), og storkoser seg med å fange krabber, samle skjell, og bade. Deilige sommertid....

tirsdag 14. juli 2009

Flittige foreldre..






På samme tid som vi selv flyttet inn, hang vi også opp en fuglekasse på terrassen, uten store forventninger. Ikke lenge etter hadde det første fjærkledte paret flyttet inn. Hver sommer siden har vi kunnet kose oss med å følge med på flittige foreldre som har laget rede, klekket egg, og hentet mat til sine håpefulle. De små blir så tamme at de gjerne tar flygetreningen mens vi sitter på terrassen. Herr sommerfugl har foreviget årets første kull.

Sommerminne..




Sommeren blir i år tilbrakt hjemme, med noen korte teltturer og dagsturer planlagt. Familien Sommerfugl tar nemlig ferie i høst i stedet, og da går ferden helt til Australia. Mimrer derfor litt fra den deilige ferien vi hadde i fjor, då veslelabben koste seg på stranden i 14 deilige dager.

søndag 12. juli 2009

På bærtur..





Blåbærene på Vestlandet er modne allerede, til stor glede for de små, som kom hjem i går med blå fingre og blå tenner....og noen få blåbær i et spann. Akkurat slik det skal være.














lørdag 11. juli 2009

Godjentene



Familien sommerfugl har i dag tilbrakt en deilig dag sammen med gode venner. Grilling, solskinn, blide barn og glade foreldre. Tok bilde av disse skjønne jentene, som veslelabben har lekt sammen med i hele dag.

torsdag 2. juli 2009

Gulrotsanking




Veslelabben og nabojenta har høstet gulrøttene som han plantet hos farmor i vår, og som vi har vannet siden.
Det var stor stas når det viste seg at det befant seg bitte små gulrøtter i enden av de store plantene som hang ut av melkekartongen, og ingen var skuffet over at gulrøttene nesten var mikroskopiske. Smakte godt gjorde de visst også.

onsdag 1. juli 2009

Sumarnatta

Vi skal ikke sova bort sumarnatta; ho er for ljos til det - Då skal vi vandra i saman ute, under dei lauvtunge tre.

Bildet er tatt ved Majavatn en deilig sommernatt.